Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته خبرهای انتخاباتی سر تیتر بسیاری از اخبار بود و ترس از شروع پیک دوباره کرونا به دل‌ها افتاد که سخنگوی ستاد مقابله با کرونا پروتکل های بهداشتی در این مناسبات را اعلام کرد به اختصار به مرور اخبار مهم هفته گذشته خواهیم پرداخت.

به گزارش برنا؛ اهم اخبار اجتماعی هفته گذشته به شرح ذیل است:

آمارهای کرونایی

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز گذشته طبق آخرین یافته های آماری اعلام کرد: شمار بیماران کووید19 در کشور به 2 میلیون و865هزار و 864نفر و مجموع جان باختگان این ویروس کشنده به79هزار و 219نفر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین تعداد بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده از بیمارستان های کشور را دو میلیون و  379هزار و139نفر اعلام کرد.

خبر خوب هفته: تشدید مجازات فرزندکشی

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در چهل و چهارمین نشست خبری درباره قتل بابک خرمدین توسط والدینش گفت: کشتن عمل جنایت آمیزی است و فرقی نمی کند فرزندکشی باشد یا مادرکشی و پدرکشی باید با فرهنگ مناسب از این جنایت هولناک پیشگیری کنیم.

 او با بیان اینکه در این قضیه با اصلاح قوانین و مقررات و با تشدید مجازات این قبیل قتل‌ها موافق هستیم گفت: در جنبه عمومی جرم و در مواردی که اولیای دم از حق خود گذشت می کنند و جنبه عمومی وجود دارد، باید مجازات مناسب لحاظ شود و این موضوع در مجلس در دست بررسی است و قوه قضاییه با تشدید جنبه عمومی جرم  موافق بوده و اقداماتی در حال انجام است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر ورود نخبگان به موضوع قتل‌های طایفه ای و خانوادگی و اینکه در این زمینه دستورالعملی پیش بینی شده است یا نه، گفت: همانطور که اشاره شد، قتل را بدترین جنایت می دانیم و فرقی نمی کند که این قتل خانوادگی، طایفه ای یا بیگانه باشد. در هر حال کشتن انسان جنایتی بزرگ است و مرتکبان آن باید مجازات شوند و اجرای مجازات هم باید بازدارنده باشد.   

او ادامه داد: اما این جنایت بزرگ نیازمند آسیب شناسی و بررسی از منظر جرم شناختی است. همکاران ما در معاونت پیشگیری از وقوع جرم با آسیب شناسی دقیق در پرونده های جنایی به ویژه قتل‌ها در زمینه ارتکاب آن و مباشرت قتل مطالعات دقیقی انجام می‌دهند.

حادثه هفته: حمله به تکنسین اورژانس

پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران از حمله اراذل و اوباش به تکنسین اورژانس تهران خبر داد و گفت: روز سوم خرداد ماع یک مورد ناراحتی قلبی در خیابان آذربایجان به مرکز 115 اورژانس تهران اعلام شد.

او ادامه داد: بلافاصله تکنسین‌های اورژانس تهران به محل حادثه اعزام شدند که به علت حال نامساعد مددجو و نیاز سریع به فوریت‌های پزشکی و نبود جای پارک مناسب همکاران مقابل درب منزل مسکونی مجبور به پارک آمبولانس شدند.

صابریان افزود: تکنسین‌های اورژانس تهران بعد از نجات جان مددجو از مرگ حتمی هنگام برگشت به آمبولانس، ناگهان با سه جوان همسایه که از اراذل و اوباش سرشناس محل بودند مواجه می‌شوند؛ این افراد به بهانه اینکه چند دقیقه آمبولانس مقابل منزلشان متوقف بوده با تکنسین زحمتکش اورژانس درگیری فیزیکی پیدا می‌کنند و او را از ناحیه صورت مورد ضرب و شتم شدید قرار می دهند و به تجهیزات اورژانس خسارت جدی وارد می‌کنند!

شرط هفته: سوابق معلمان حق التدریس

در راستای اجرای سیاست‌های کلی دیوان عدالت اداری مبنی بر پیشگیری از شکایت کارکنان وزارت آموزش و پرورش با موضوع «احتساب سوابق غیر رسمی و پرداخت حق بیمه مربوطه»، بخشنامه «احصاء و اعلام سوابق معلمان حق التدریس» از سوی معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع؛ به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها، ابلاغ شد.

بر اساس این گزارش، مسئولان استانی موظفند با در نظر گرفتن موارد ذیل، نسبت به احصاء و اعلام اطلاعات مشمولین اقدام کنند، صرفاً معلمان حق التدریسی که در بازه زمانی ۱ آذر ۱۳۶۷ تا ۱ فروردین ۱۳۸۸ به تدریس اشتغال داشته و به استخدام آموزش و پرورش پذیرفته شده‌اند، مشمول این بخشنامه خواهند بود.

هدیه هفته: اینترنت یک ماهه

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر خود از اینترنت رایگان برای مردم خبر داد و گفت: با تجویز و تصویب ستاد ملی کرونا و با همکاری محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و به منظور ترویج تبلیغات انتخابات در فضای مجازی بجای تجمعات خیابانی و میدانی، بسته‌های «اینترنت» یکماهه «رایگان» به همه مردم ایران عرضه خواهد شد.

روز سوم خرداد ماه نحوه ثبت نام شهروندان برای دریافت بسته ۷ گیگ اینترنت رایگان انتخابات  اعلام شد و متقاضیان می‌توانند به سایت ictgifts.ir مراجعه و ثبت‌نام کنند.

جنجال دوباره هفته: خودکشی افشین خرمدین

شنبه 1 خرداد ماه بود که بر اساس ادعای برخی رسانه ها برادر بابک خرمدین که ساکن شهرک اکباتان بوده، بر اثر استفاده بیش از حد نوشیدنی الکی احتمالا با هدف خودکشی، مصدوم شده و با حال نامساعد در بیمارستانی در تهران بستری است.

اما دیری نپایید که این خبر تکذیب شد.

پروتکل هفته: انتخابات 1400

تعداد صندوق های رای افزایش یافته است و ساعت رای گیری ها افزایش داده شده و از 7 صبح تا 2 بامداد ادامه دارد همچنین بنا شده همه افراد واجد شرایط رای در هر استان و شهر اگر کرونا مثبت باشند حضوری پای صندوق نروند بلکه بصورت از رای گیری سیار استفاده شود تا بوان رای این افراد اخذ شود.

صف ها و صندوق ها اگر در فضای باز باشد و افراد یکی یکی وارد مجموعه شوند.

هر گونه تجمع در فضای بسته ممنوع است و در فضای باز به ازای هر 8 متر یک نفر روی صندلی با ماسک باید قرار داشته باشد همچنین برای سخن رانی کاندیدا ها باید فقط 30 درصد  فضای هر مجموعه اشغال شود و به طور کامل پروتکل ها رعایت شود.

فعالیت ستادها بر اساس رنگ بندی است. در شهر زرد30 نفر، نارنجی 20 نفر و قرمز 15 نفر در فضای بسته می توانند حضور داشته باشند امیدواریم رقص و پایکوبی مقابل ستادها هم ممنوع شود.

افزایش حقوق هفته: مددجویان بهزیستی

وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای اولین بار، ماده 79 قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر برقراری مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام (ره) به میزان 20 درصد حداقل دستمزد کارگران، محقق شد.

او خاطرنشان کرد: با تحقق این ماده مغفول مانده قانون، از اردیبهشت ماه سال جاری مستمری مددجویان تحت حمایت بهزیستی بر اساس خانوار از سه میلیون و 500 هزار ریال تا 11 میلیون ریال پرداخت می شود. با این اقدام، مستمری مددجویان در سال 1400 نسبت به هشت سال پیش یعنی سال1392 بین 7 تا 11 برابر افزایش یافته است.

قبادی دانا با اشاره به ماده 79 قانون برنامه ششم گفت: برابر این ماده متوسط مستمری مددجویان باید 20 درصد حداقل دستمزد باشد؛ هرچند طی سال های گذشته مستمری مددجویان افزایش هایی داشته اما میزان مستمری هیچ گاه معادل  20 درصد حداقل دستمزد نبوده است.

وحشت هفته: قارچ سیاه

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا موارد مبتلا به عفونت قارچ سیاه  در ایران مشاهده شده است یا خیر؟ تصریح کرد: به صورت رسمی موردی اعلام نشده اما موارد تکی بوده که بیمار کرونایی بهبود پیدا کرده ولی به دلیل مصرف کورتون و دگزامتازون به عفونت قارچی یا هوی مایکوزین مبتلا شده است که در بیمارستان لقمان تهران بستری و با درمان مناسب ضدقارچی  مرخص شد.

 

تغییر هفته: امتحانات پایه نهم

مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در پی احتمال وقوع خاموشی‌های مکرر و قطعی برق در ایام برگزاری امتحانات «دستورالعمل جدیدی» را در خصوص نحوه برگزاری «امتحانات پایه نهم» به استان‌ها، ارسال کرد.

براساس این دستورالعمل، ساعت برگزاری «امتحانات پایه نهم» در تمام مدارس، می تواند به 8تا10 تغییر کند و در صورت عدم امکان برگزاری امتحانات در زمان مذکور، با هدف پیشگیری از اختلال ناشی از قطعی برق در خصوص دریافت رمز سؤالات و تکثیر به موقع اوراق امتحانی، مدارس نسبت به «تشکیل حوزه متمرکز تکثیر و توزیع پاکت سؤالات» اقدام کنند.

در راستای هماهنگی بیشتر و به منظور آسودگی خاطر، مقتضی است مدیران مدارس، آدرس محل برگزاری «امتحانات پایه نهم» را در اختیار مدیر عامل برق منطقه خود  قرار دهند.

خبر واکسنی هفته: معلمان

مدیر کل دفتر سلامت آموزش و پرورش درباره واکسیناسیون معلمان گفت: طبق مکاتبات و مذاکراتی که داشتیم، وزارت بهداشت اعلام کرد که واکسیناسیون معلمان در مرداد ماه انجام خواهد شد. در عین حال واکسیناسیون دانش آموزان در برنامه وزارت بهداشت نیست، اما دانش آموزان با شرایط ویژه در برنامه زمانی خود واکسن را دریافت کرده‌اند.

ممنوعیت هفته: منع پزشکی استخدام

 تمامی مبتلایان به عدم کفایت رشد و نمو جسمانی و همچنین بیماری‌هایی که موجب ناتوانی در انجام وظایف محوله در امر قضاوت است از قبیل مواردی که در 16 دسته آمده ازجمله موارد منع استخدام قضات است.

ذکر این نکته ضروری است که بیماری‌های عنوان شده در این 16 دسته با امکان ادای وظایف داوطلبان در امر قضاوت منافات داشته و در آن دسته از بیماری‌ها که زیر آن خط کشیده شده، تصمیم‌گیری در خصوص چنین مغایرتی در فرد مبتلا، با کمیسیون گزینش قضات است.

برای دیدن لیست این بیماری ها اینجا کلیک کنید.

معاینات هفته:پدر و مادر بابک خرمدین

مهدی صابری، رئیس بخش معاینات روانپزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: هفته گذشته پدر و مادر مرحوم بابک خرمدین به پزشکی قانونی منتقل شدند و معاینات و مصاحبه های اولیه با آن ها انجام شد از آن جایی که در آن زمان هنوز مشخص نبود آن ها از نظر وضعیت سلامت روان در زمان ارتکاب جرم در چه وضعیتی قرار داشته اند، توصیه شد در یکی از مراکز دانشگاهی تحت نظر باشند و آزمایش‌های لازم بر روی آن‌ها انجام شود.

پرونده هفته: آزاده نامداری

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در چهل و چهارمین نشست خبری خود در خصوص آخرین جزئیات پرونده مرگ آزاده نامداری گفت: پرونده آزاده نامداری سبقه جنایی ندارد نتایج پزشکی قانونی، فنی و قضایی ما و پلیس آگاهی همه دلالت بر غیر جنایی بودن این پرونده دارند.

او افزود: اولیای دم و همسر خانم نامداری از کسی اعلام شکایت نکردند و آنها هم نتایج بررسی پزشکی قانونی، پلیس و قضایی را پذیرفتند و مشکل خاصی وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روابط عمومی وزارت بهداشت ویروس بیمارستان قوه قضاییه قتل قوانین و مقررات جرم مجلس نخبگان پیشگیری از وقوع جرم اراذل و اوباش مرگ ضرب و شتم وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش اشتغال اینترنت ارتباطات و فناوری توئیتر اینترنت سازمان برنامه و بودجه تبلیغات فضای مجازی مردم ایران اینترنت انتخابات خودکشی رسانه انتخابات ماسک حقوق قانون بهزیستی کمیته امداد حداقل دستمزد دستمزد بیمارستان برق سلامت واکسیناسیون واکسیناسیون دانش آموزان رشد استان تهران پدر و مادر مصاحبه سلامت روان جرم پلیس آگاهی انتخابات اینترنت فرزند کشی افشین خرمدین امتحانات پایه نهم مستمری مددجویان اورژانس تهران آزاده نامداری آموزش و پرورش پزشکی قانونی بابک خرمدین قوه قضاییه هفته گذشته بیماری ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۹۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

حسن نوری ساری درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این فصل تعداد آن ها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که بیشتر این قارچ‌ها سمی هستند.  برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آن ها به شدت سمی هستند و سبب کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آن ها دست نزنند زیرا بیشتر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما موجب از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آن ها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف هر چه سریعتر آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • جزئیات تصحیح برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • برگزاری امتحانان نهایی دانش آموزان در ۱۱۰ حوزه امتحانی چهارمحال و بختیاری
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • دانش آموزان چه انتظاری از معلمان دارند؟